Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A multimédia olyan információs tartalom vagy feldolgozási rendszer, amely a hagyományostól eltérően többféle csatornát is használ (szöveg, hang, kép, animáció, videó és interaktivitás), hogy a felhasználókat tájékoztatja vagy szórakoztatja. A multimédia mai elterjedt jelentése a számítógépes média.

 

A többféleképpen megjelenő információ, a multimédia fokozza a felhasználó élményeit, könnyebbé, gyorsabbá teszi az információ felhasználását. Az információ többféleképpen történő bemutatása nem újdonság, a multimédia mindezt digitális formában teszi. Ez használt vizuális művészetekben, melyek több medium egyszerre történő felhasználásával készülnek.

 

Multimédia több területen is használatos, mint például a művészet, oktatás, szórakoztató ipar, tervezés, gyógyítás, matematika és tudományos kutatások. Az oktatásban a multimédiát számítógép alapú oktatásra értik (elterjedt rövidítése a CBT), illetve megjelenik az enciklopédiákban, évkönyvekben. A CBT végigvezet különböző bemutatókon, szövegeken, melyekhez illusztrációk kapcsolódnak különböző formában.

 

A multimédia sűrűn használt eszköz a szórakoztatóiparban, filmek speciális effektjeit, rajzfilmek animációt adja. A multimédiás játékok népszerű időtöltésnek bizonyulnak napjainkban. A multimédiás eszközök aktív résztvevővé változtatják a felhasználót, ahelyett, hogy az csak passzív megfigyelője lenne az információnak. Erre nagyszerű példa a multimédiás játék. Vegyünk egy nagyon egyszerű példát: a felhasználó képes focizni anélkül, hogy a pályán ténylegesen ott lenne, mégis alakítója a meccsnek. A szimuláció csak illúzió, mégis a részvételt modellezni képes. Különböző multimédia összetevőket egy technika vezérli, ezt hívják virtuális valóságnak, melyek egy valós környezet minél hitelesebb leképzését célozzák.

 

Forrás: Wikipédia
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta