Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Ország: Dél-Afrika
Ügyfél: Sanlam
Ügynökség: King James
Kampány időszak: 2017. május-június

 

A világ bármely tájáról is beszélünk, a  pénzügyi szolgáltatásokat nem könnyű igazán testközelbe hozni. Ez hatványozottan igaz, ha egy temetési biztosításról beszélünk. Ezzel a kihívással találta szembe magát a King James reklámügynökség, akiket a Sanlam pénzügyi szolgáltató bízott meg a feladattal. A szolgáltatásnak van helye, hiszen az itt élőknek csak töredéke rendelkezik - erre a célra félretett – megtakarítással, ami nem ritkán okoz gondot. Ugyanakkor egy ilyen témáról nehéz beszélni, és még nehezebb közel hozni a célcsoporthoz, anélkül hogy a lelkükbe gázolnánk. Erre a nem egyszerű helyzetre adott választ az a kampány, amely 2017. május-júniusban zajlott, és amely nem csak megoldást hozott, de világ szintű innovációt is jelent a story telling és a [chatmarketing]? területén.

 

 

A kampányt a King James a story telling eszközeivel szerette volna felépíteni, hogy ezzel is könnyebbé tegye a célközönség számára az involválódást, de úgy érezték, egy hagyományos reklámfilm ehhez a téma miatt nem lesz elég.

Dél-Afrikában a ma napig nagyon népszerűek a szappanoperák, teleregények, így az ügynökség egy ilyen formátumot szeretett volna használni, de olyan platformot keresett, amit az emberek a tévénél is többet és biztosabban néznek: a telefonjukat és az értesítéseiket.

 

A WhatsAppot mint a régió legelterjedtebb - ingyenes - csevegőplatformját egyre többen nem csak hanghívásokra és privát üzenetek küldésére, de csoportos üzenetváltásra is használják. Sokan családi WhatsApp csoportokat hoznak létre, amelyekben könnyen és gyorsan, ráadásul változatos tartalom-formátumokban tudnak a csoporttagok információt cserélni.

 

Így a Sanlam és a King James megalkotta a világ első WhatsApp-drámáját, egy 7 részes teleregényt, amelyben a felhasználók egy dél-afrikai család és egy temetés történetét követhették végig. Bár már maga az ötlet is úttörő volt, a csapat a megvalósításból is kihozta a maximumot.

 

 

A teleregény elkészítéséhez az ország egyik legismertebb és legfelkapottabb forgatókönyv- és drámaíróját - Bongi Ndabát - és legnépszerűbb színészeit vonták be, további érdeklődést generálva a kampány felé.

 

Az ügynökség és a forgatókönyvíró a projekt elejétől kezdve együtt dolgoztak a történet kialakításán, az epizódok felépítésétől az olyan részletekig, amik elősegítették, hogy a történet erős legyen, a használt formátumok - videók, képek, hangjegyzetek - kifejezőek és egyben életszerűek, a szövegek pedig rövidek és hatásosak.

 

 

A támogató kampányt úgy építették fel, mint egy klasszikus, nagy volumenű TV sorozat premierjét. Használtak klasszikus outdoor felületeket, film beharangozó videókat, online hirdetéseket, és természetesen a social média eszközeit is hasznosították. A teleregényt promótáló anyagok mind egy telefonszámot kommunikáltak, amit az érdeklődőknek el kellett menteniük, és küldeniük kellett rá egy üzenetet. Ezt követően nyitották meg előttük a WhatsApp csoportot, amelyben már valós időben tudták követni a sorozatot, hiszen minden újabb "üzenetről" értesítést kaptak.

 

 

A kampány az eredeti ötletnek és nagyszabású megvalósításának megfelelően kiemelkedő eredményeket ért el.

 


2017 júliusi eredmények

 

A kampány nem csak eredményes volt, de stratégiailag is nagyon fontos kérdésekre tapintott rá. A temetkezési biztosításhoz hasonló érzékeny témákra sokszor még az általunk hitelesnek minősített forrásokból is süketek vagyunk, nem beszélgetünk róla, nem szívesen osztunk meg ilyen témájú tartalmakat, és nem szívesen engedünk be cégeket az ennyire személyes terünkbe. A Sanlam és a King James mindezeket a problémákat releváns, elegáns, eredeti és innovatív módon oldotta fel.
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta