Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Személyes információk:

Szakadát István

 Szakadát István

Vezető kutató, matematikus-mérnök, szociológus, egyetemi oktató, a BME GTK Média Oktató és Kutató Központ tudományos vezetője.Szakmai előmenetel:

 A digitális technológiák és az internet terjedésének hajnalától web és CD-ROM fejlesztői, -szerkesztői, tanácsadói, szakértői tevékenységet folytat. A MatávNet és az Axelero Rt alkalmazásfejlesztési osztályának vezetőjeként, az Origo Kft projektvezetőjeként és az IDG Magyarország Lapkiadó Kft. CD-ROM fejlesztőjeként részt vett a MATÁV online tudakozó (2001), az origo portal-szolgáltatás (1998), az AltaVizsla Katalógus és tezaurusz (1998) és Nyírő András társszerkesztővel az ABCD Interaktív CD-ROM Magazin (1994-1996) fejlesztésében. A Magyar Filmintézet megbízásából a MozgóKépTár, magyar filmtörténeti CD-ROM-sorozat és a MozgóKépTár online (1996) kialakításán dolgozott, de ő volt a Magyar Rádió kiadásában megjelent Bartók Béla CD-ROM informatikai szakértője is (1996).

Fő kutatási területei az archívumok, nyelvtechnológia, melyekből kutatásokban vesz részt (A szavak hálójában, NKFP-pályázat (2002-2003), előkészítő tanulmány a Nemzeti Audiovizuális Archívum létrehozásához (2000).
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta