Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Személyes információk:

[szerkesztő]?, filmes szakújságíró, független filmes

Szöllőskei Gábor

 

Született: 1980. november 5.

 

A VOX mozimagazin főszerkesztő-helyettese és filmkritikus. Az NMU Film Corporation nevű filmtársulat tagja (forgatókönyvíró, rendező, színész).Szakmai előmenetel:

 

Tanulmányok:

 

2006-ban végzett a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán intenzív kommunikáció szakon, nyomtatott sajtó és nemzetközi kommunikáció szakirányon. Előtte elvégezte a Budapest Média Intézet középfokú újságíró szakképzését is.

 

 

Munkahelyek, publikációk:

 

- 2000-2002-ig a Hunnia mozi helyettes üzemvezetője, 2002-ben a Hunnia mozi üzemvezetője.

- 2002-től a VOX mozimagazin és a VOX.hu szerkesztője, újságírója.

- 2003-ban a RádiómaX műsorvezetője.

- Különböző filmes és kulturális cikkei jelentek meg a VOX mozimagazin mellett az Oktatási és Kulturális Minisztérium Kincs, ami van című kiadványában, az InterPress Magazinban, a Pesti Estben, a Pesti Műsorban, a Film.hu-n és az Index.hu-n. Filmes szakvélemények és vele készített interjúk jelentek meg a Metropolban és a Népszabadságban, valamint visszatérő vendég volt a [Petőfi Rádió]?, a Danubius Rádió, a Klub Rádió, az InfoRádió, a Rise FM, az M1, az RTL Klub, a [TV2]?, a VIVA, a Cool TV és az ATV egyes műsoraiban.
- 2009-2010-ben a Pesti Műsor újságírója.

- 2010-2011-ben az Exit és az Est.hu újságírója.

- Időnként vendégelőadó filmklubokban: pl. Woody Allen filmklub (Örökmozgó), Kortárs Amerika (Odeon).

- 2011-től az InterPress Magazin újságírója.

- 2012-től a VOX mozimagazin főszerkesztő-helyettese.

- 2013-tól az Intelligent Life újságírója.

 Egyéb tudnivalók:

- Filmes rendezései között szerepelnek a következő filmek: Bal/hé (1999) - társforgatókönyvíró is, Éber álmok (2000) - [forgatókönyvíró]? is, Grass Action (2004) - forgatókönyvíró is, Sajtóvadászat (2006), Besurranók (forgatás alatt) - társforgatókönyvíró is.

- Színészként a következő filmekben tűnt fel: Bal/hé (1999), Éber álmok (2000), Érte, mindent! (2000), Grass Action (2004), Kritikus! (2005), Sajtóvadászat (2006), Zuhanás a semmibe (2008), Besurranók (forgatás alatt).

 

Díjak

 

- az NMU Film Corporation Bal/hé (1999) című filmje a 31. Budapesti Függetlenszemlén a Legjobb elsőfilm díjában részesült, TV-premier: 2000. március, Erzsébetvárosi TV. 2005-ös Kritikus! című rövidfilmjük szerepelt a 37. Magyar Filmszemle rövidfilmes programjában, 2006-ban készült Sajtóvadászat című filmjük is részt vett számos filmfesztiválon (International Slow Film Festival), a 13. Országos Diákfilmszemlén pedig a zsűri különdíját nyerte el, TV-premier: 2007. október, Fix.tv.

 

 Kapcsolódó információ:

e-mail:

szolloskei@gmail.com

 

honlapok:

http://www.vox.hu

http://www.nmu.hu

HirdetésPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta