Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A teaser magyarul (film)előzetes (trailer)


"A reklámfilm sajátos válfaja. a kereskedelmi forgalmazás előtt álló film jellemző pillanataiból összeállított rövid montázs, amel utal a film műfajára, bemutatja főbb szereplőit, felidézi a cselekmény bizonyos fordulatait, ismerteti a fontosabb alkotókat, a gyártót, ill. a forgalmazót. A filmelőzetesekkel mozikban, a videoforgalmazásra szánt filmek kazettáin, ill. különféle televíziós csatornákon találkozhatunk.

Az előzeteseknek több típusa van. A trailer általában 30 s (másodperc) és 2 és fél perc között mozog, de egy időben készítettek 5-6 perceseket is (...)

A teaser a trailernél rövidebb, 10-30 s körüli reklám (voltaképp a trailer "előzetese"), mely a produkció már leforgatott képsoraiból szemezget, olykor az alkotó személyes kommentárjaival kiegészülve. (...)"

 

Film- és médiafogalmak kisszótára, Korona, 2002

 

A teaser kifejezést a marketingkommunikációban a kampány olyan előzetes elemére szokás használni, amely még nem fedi fel a hirdető kilétét (később azonban ez egyértelműen beazonosítható módon megtörténik). Célja egyszerűen csak a figyelem felkeltése.
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta