Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A TED, mely 25 éve indult Californiában egy kis, exkluzív és különleges konferenciaként, mára világszerte fogalommá vált. A konferenciák fővárosának is nevezik, mivel teljesen megváltoztatta, más dimenzióba emelte a korábban megszokott konferenciaélményt. Így mára a TED a világ talán legizgalmasabb, legkeresettebb és legkomolyabb, nem szigorúan szakmai jellegű konferenciája, amelyet az Ideas Worth Spreading (gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni) szlogen fogalmaz meg legtömörebben. A TED konferenciák 18 perces vagy rövidebb, gondolatébresztő és szórakoztató előadásokkal rendkívül intenzív és inspiráló élményt jelentenek. Közönségük jellemzően heterogén háttérből érkezik, nyitott, intelligens, jó szándékú és potens. Az előadók között (akik egyébként a közönség soraiban is ott ülnek) olyanok szerepeltek, mint [Bill Clinton]?, [Bill Gates]?, [Jane Goodall]?, [Frank Gehry]?, [Paul Simon]?, [Sir Richard Branson]?, [Elizabeth Gilbert]?, [Philippe Starck]?, [Alain de Botton]?, [Isabel Allende]?, [Gordon Brown]?, [David Deutsch]? vagy [Bono]?. Hátterében egy non-profit szervezettel, az Ideas Worth Spreading szellemében, a TED célja, hogy a határokon minden értelemben átívelően, az élet legkülönfélébb területeiről és a világ minden tájáról összegyűjtse a legérdekesebb, legtartalmasabb, leginnovatívabb és leginspiratívabb gondolkodókat és alkotókat. Számukra a TED olyan intenzív és stimuláló közeget teremt, ahol egymást és egymás által a világot és önmagukat jobban megismerhetik, amely képes megtermékenyíteni és gazdagítani gondolkodásukat, s ezáltal új, innovatív megoldásokhoz és projektekhez vezet.

A négy napos TED konferenciákra egy évben kétszer kerül sor: a TEDLongbeach februárban Californiában és a TEDGlobal júliusban Oxfordban. A TED.com portálon a konferenciák legjobb előadásainak naponta bővülő választéka egyszerűen és könnyen elérhető. Az előadások egyre növekvő számban elérhetők magyar felirattal is az Open Translation Project keretében segítő önkéntes fordítóknak köszönhetően.

A következő TED konferencia 2011. február 28. és március 4. között lesz Californiában, címe: Rediscovery of Wonder.

 

A rendezvény nemzetközi weboldala: http://www.ted.com/

 

Kapcsolódó szócikk: TEDxDanubia
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta