Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Személyes információk:

Weisz Ágnes Fanni 1992. szeptember 18-án született Pécsen. Siket modell, médiaszemélyiség, esélyegyenlőségi társadalmi munkákat végez. Weisz Fanni

 

  • Eredeti hajszíne: sötét szőke
  • Szeme: barna
  • Csillagjegy: szűz

 

 

Fanni siketen született és 10 éves koráig a siketek iskolájában tanult. 6 évesen egy speciális beavatkozásnak (cochleáris implantáció) köszönhetően elkezdett hallani és így beszélni tanulni. Bár hallása nem tökéletes, a műtét nagy segítség volt.  Ez a koponyacsontba épített szerkezet elektromos impulzusokat juttat a hallóideg felé, vagyis lehetővé teszi a hangok továbbítását és így a hallást.
 Szakmai előmenetel:

2007 szeptemberében a Komló Expo keretein belül megrendezett szépségversenyen indult, ahol a családja a közönség soraiból jelbeszéddel irányította, hogy mikor-mi következik. A szervezők nem is tudták, hogy nem hall. A hírről az RTL Klub [Fókusz]? című műsora is beszámolt.
Ezután egyre több versenyen vett részt, sőt zsűrizni hívták bizonyos szépségversenyekre.


2010 decemberében Rúzsa Magdi Gábriel című dalát kísérte jelnyelven a [Megasztár]? egyik élő döntőjében.


Az Afrikai-Magyar Egyesület első siket sajtószóvivője, így is segítve a hátrányos helyzetű embereket.


2010-ben a Blikk Év embere választáson az év civil hőse lett.


2011-ben [Vujity Tvrtko]? kezdeményezte felterjesztés után Pécs polgármestere Páva Zsolt, Pécs Város Arca címmel jutalmazta Fannit. Így ő lett az első fogyatékkal élő, aki saját szülővárosát képviseli.


Vukity Tvrtko-val a Baptista Szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteiként ingyenes ételosztáson vett részt és Haitire utaztak, ahol árvaházakban és iskolákban próbáltak segíteni. Fanni feladata az volt, hogy a fogyatékkal élő gyermekek szüleivel beszélgessen és ösztönözze őket. A modell munkáiból kapott pénzből jelképesen örökbe fogadott egy 3 éves kislányt, Miriamot, akit azóta is támogat.


2012 elején a Magyar Szóvivők Egyesületének tiszteletbeli tagja lett.


2012 februárjában megalapított a Csend hangja klasztert, amely egy esélyegyenlőségi összefogás különböző cégek, szervezetek és magánemberek között. A hálózat nyitott, bárki csatlakozhat hozzá. A klaszter alapításának a kezdeményezője a CLB Packaging (a budafoki kartongyár) volt, és csatlakozott hozzá – többek közt – a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola is. A klaszter elnöke Vass László a Budapesti Kommunikációs Főiskola rektora,a klaszter menedzsere Dobronyi Tamás aki többek közt a klaszterekről szóló könyv társszerzője is.


Karitatív munkáin kívül egyéb modell munkái is vannak. 2011-ben a szegedi SZEFO Zrt. Chance márkájának az arca lesz. A cég 60%-ban megváltozott munkaképességűeket foglalkoztat.
Ebben az évben epizódszerepet kap a [Jóban Rosszban]? sorozatban a [Tv2]?-n. Saját magát alakítja.


2011 nyarán elindul Magyarország legnagyobb szépségversenyén, a Szépségkirálynő-n, ahol közönségdíjas lesz. amivel elnyeri a Miss Intercontinental címet, ezzel lehetősége nyílik arra hogy a világversenyen képviselje hazánkat. Ezt a lehetőséget azonban kihagyja, ugyanis az időpont egybe esik a Siketek magyarországi világnapjával, ahova díszvendégként hivatalos és úgy érzi, ez fontosabb mint a szépségverseny.


Számos divatbemutatón lép fel, rendezvények háziasszonya, műsorvezetője, zsűritag, modell.


Vujity Tvrtko új könyvében, A királynő beszédében ír Fanniról.


A Sugarbird márka egyik „cukormadara”, vagyis arca és ruháinak kreátora lett 2012-ben.
[Áder János]?, Magyarország köztársasági elnöke Weisz Fanni jelelő tolmácsolásával mondta 2013-as újévi beszédét Szilveszterkor.
 


A szócikkhez társított címkék:
karitatív , klaszter , modell , siketPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta