Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Személyes információk:

Bencze Szabó Péter

 

 

Születési év: 1954Bencze Szabó Péter

 

 

Alapdiplomáját az ELTE TFK-n szerezte.

 

A kommunikáció ezermestere: újságíró, író, marketingkommunikációs és kiadói szakértő;  tanár, coach tréner. Specialitása a válságkommunikáció és a szervezetfejlesztés.

 

 Szakmai előmenetel:

Napi és hetilapok, MR és MTV külsőzés után gyakornok az Ország-Világ c. hetilapnál, majd munkatárs. Az Esti Hírlapnál töltött éveit - amelyeket "száguldó [riporter]?ként" töltött el - kalandvágyból felváltja a Népszabadság belpolitikai rovatával. Innen hívják meg az alakuló [Axel Springer]?hez, ahol előbb  főszerkesztő helyettes, majd főszerkesztő lesz. Eközben  tulajdonos társaival megalapítja az első hazai [PR ügynökség]?et, a [Public Press]?-t. A cég 25%-nyi tulajdonrészét később eladja a Josef von Ferenczy nevével fémjelzett Ferenczy Media München-nek. Később szakít a PP-vel.

A Springertől a FEB marketing igazgatójaként hívják a Horn kormány kommunikációs tanácsadójának.A kormányváltás után saját cége nevében tanácsadó, többek között a BÁV-nál, a Chinon-Sanofinál, különféle megbízásokra válságkommunikációs felkéréseket fogad  és végez el. A Ford Europe magyarországi [PR tanácsadó]?ja; Gambia konzulátusának médiaszakértője, az MHK tanácsadója. Öt évig az Inforg [kommunikációs igazgató]?jaként a csoport cégeinek és a tulajdonosknak kommunikációjával foglalkozik - miközben felkérésekre kommunikációs auditokat készít; különféle kurzusok vendégtanáraként, előadójaként dolgozik.

 2009-ben az ország első kommunikációs és filmszakmai, igazságügyi szakértői minősítésű gazdasági társaság cégvezetőjének kérik fel.

Trénerként folyamatosan részt vesz EU-s oktatási projektekben -TÁMOP - , különböző cégek vezetőinek személyi coacha.

 

 

 

 

 

 
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta