Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Céginformáció:

A céget 2003-ban hozta létre három székesfehérvári fiatalember, azzal a céllal, hogy Magyarországon is indítsanak egy digitális zeneáruházat, melyben a nagy kiadók dalai is kaphatóak.

 

Ebben az időben nem volt Magyarországon olyan digitális zeneáruház, amely kiszolgálta volna ezt a felhasználói igényt; Magyarországon gyakorlatilag 2004-ig nem lehetet legálisan digitális zenét vásárolni. A zeneáruház 2004-ben készült el, és az Axelero (később T-Online, majd T-Home) segítségével indult el. Kezdetben csak néhány magyar kiadó dalai, albumai voltak kaphatók (alig pár száz dal), az első nagy kiadó a [Warner]? volt, aki csatlakozott a zenebolthoz, majd pár hónappal később az [EMI]? is. 2005-ben a [Sony]?, majd utoljára, 2007-ben, az [Universal]? kiadó dalai is megjelentek a kínálatban, így 2007 végén már körülbelül 80 kiadó 500 000 dala vált letölthetővé. Ezzel az online bolt a legnagyobb választékú hazai zeneáruházzá vált.

 

2006-ban a céget felvásárolta az [Econet]? NyRt. és saját márkanévvel új zeneáruházat indított Songo néven. 2009. július 7-ig a két zeneáruház párhuzamosan működött (2008-ban a T-Online Zeneáruház [Track.hu]?-ra változtatta a nevét), de 2009. július 7-én a Track.hu bezárt, így a Songo maradt az egyedüli hazai digitális zeneáruház, amelyben mind a négy nagy kiadó dalai kaphatóak.

Songo logoTevékenység:

A Songo szolgáltatásai

  • digitális zenekereskedelem
  • digitális zeneáruház üzemeltetés és fejlesztés
  • csengőhang készítés és aggregáció


Egyéb adatok:

www.songo.hu
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta