Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Két üzleti szereplője a franchise rendszergazda, (átadó) és az e franchise vállalkozó (átvevő).

A franchise (franchising) termékek és/vagy szolgáltatások és/vagy technológia piacra juttatásának (marketingjének) olyan rendszere, amely jogilag és pénzügyileg különálló és független vállalkozások, a Franchise Rendszergazda (Franchisor) és Egyéni Franchise Vállalkozói (Egyéni Franchisee) közötti szoros és folyamatos együttműködésén alapul, ahol a Franchise Rendszergazda megadja Egyéni Franchise Vállalkozóinak a jogot és kötelezi, hogy az Egyéni Franchise Vállalkozó a Franchise Rendszergazda koncepciójának megfelelő üzleti tevékenységet folytasson.

A jog értelmében a Franchise Vállalkozó használja a Franchise Rendszergazda kereskedelmi nevét és/vagy védjegyét és/vagy szolgáltatási [márkajel]?ét, [know-how]?-ját, üzleti és technikai módszereit, eljárásait, és más iparjogvédelmi és/vagy szerzői tulajdonjogát, amelyet a Rendszergazda folyamatos kereskedelmi és technikai szolgáltatással támogat.

Előnye, hogy az átadó plusz befektetések nélkül terjeszkedhet, felveszi a franchise-díjat és royalty-ban is részesül. Az átvevő biztos piacra számíthat, és a piaci tevékenység megszervezésével sem kell annyit foglalkoznia. Az egységes piaci fellépés biztosított, mivel az átvevő köteles használni az átadó márkáit és jeleit, a megjelölt forrásokból az árut beszerezni, az üzletet a megadott szempontok szerint kialakítani és működtetni, stb.
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta