Bezár [x]
Már 2507 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Front group (kirakatszervezet)

 

A front group kifejezés olyan civil szervezetet jelöl, aminek célja látszólag egy bizonyos ügy propagálása, népszerűsítése, valójában azonban egy másik szervezet (pl. vállalat, vagy politikai párt) érdekeit szolgálja, anélkül, hogy a kapcsolat nyilvánvaló és publikus lenne.

A front group jellegzetessége, hogy alulról szerveződő civil kezdeményezésnek tűnik és megpróbálja titokban tartani szervezetet a [szponzorálást]?, finanszírozást háttérből végző szervezet kilétét.

 

Ilyen csoportokat számos egyesült államokbeli nagyvállalat alkalmaz lobby, illetve kommunikációs célokra. Szénbányászattal foglalkozó vállalatok például környezetvédelmi csoportokat hoztak létre, melyek azt állítják, hogy a szén-dioxid kibocsátás és a globális felmelegedés jótékony hatású, mivel hozzájárul a flóra növekedéséhez. Egy további példa a dohány-, vendéglátó és szeszesitalipar által létrehozott fogyasztói csoport (Center for Consumer Freedom – CCF), mely látszólag a fogyasztók jogaiért harcol, hogy szabadon igyanak, egyenek és dohányozzanak.
 

Hirdetés


Kiemelt támogató
Tamara Hagen

 

 


Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Jógapédia Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
póker szabályok,
stratégiák
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve

 


Kiemelt támogató
Kigondolta és létrehozta
Tamara Hagen