Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Kampány címe: Right Music Wrongs
Ügyfél:
Virgin Mobile Australia
Termék:
Virgin Mobile
Kampány készítője:
DROGA5 AUSTRALIA, Sydney, Ausztrália; FUTURE BURO Sydney, Ausztrália
Díj:
Cannes-i Reklámfesztivál, Cyber Lions, Ezüst helyezés, 2009Ausztrália egyik mobil szolgáltatója, a Virgin Mobile szerette volna zenei örökségét tovább népszerűsíteni, és a márka részvételét a V Fesztiválon megerősíteni, ezzel is az adva ügyfeleinek egy újabb okot, amiért őket válasszák a jövőben is.

 

A megvalósítás során egy vitát szerveztek a jó és rossz zenéről, amelynek a hangadója és provokátora Vanilla Ice volt.
Olyan vírus filmeket forgattak, amelyekben Vanilla Ice bocsánatot kér eddigi pályafutása miatt, bevallja, hogy rossz zenét csinál, rosszul öltözködik, és nem érdemli meg a hírnevet. A filmek a nézőket a kampány hivatalos weboldalára vezették, ahol szavazni lehetett többek között arról is, hogy Vanilla Ice bűnös, vagy ártatlan a zenei pályán, ugyanakkor szabadon bárki felvihetett zenészeket, és róluk is véleményt mondhattak a látogatók.

 

Eredmények:
Egy hét leforgása alatt a kampány [vírusfilm]?je a Youtubeon Ausztrália legnézettebb, legnagyobb vitát kiváltó videója lett, négy hét alatt pedig Ausztrália legnézettebb vírusfilmje lett, 650,000 megtekintéssel.
A hivatalos oldal, a RIGHTMUSICWRONGS.com egy hónap alatt 250,000 egyedi látogatót vonzott, 646 zenészt töltöttek fel az adatbázisba, hogy véleményt mondhassanak róluk, 200,000 szavazat érkezett Vanilla Icera. 150,000 dollár [médiaköltés]?sel összesen 1,3 millió dollár média megjelenést értek el, és 22 millió embert szólítottak meg.

Weboldal:
http://rightmusicwrongs.org/
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta