Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A sajtó képviselőit konferenciák, kongresszusok után gyakran összehívják, és tájékoztatják. Vállalatok és közhivatalok ilyet akkor is szerveznek, ha a nyilvánosság számára hírértékű mondanivalójuk van.
Az előre megszervezett sajtótájékoztatóknak részletes forgatókönyve van, ez a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében pontról pontra részletesen rögzíti az esemény tárgyát, témáját, az esemény végrehajtásához tervezett időpontokat, a felelősöket, esetleges költségeket, és a sajtótájékoztatóra tervezett minden programelemet - így ellenőrzőlistaként is funkcionál. Külön feltüntetve tárgyalja az előkészítés folyamatát (például a helyiség megfelelő időpontra való lefoglalását, ennek a felelősét, költségét), illetve maga a sajtótájékoztató percre pontos ütemezését is.

Nagyobb rendezvényeken két forgatókönyvet szoktak is készteni. Az egyik forgatókönyv a lebonyolításának programját részletezi:
Hány órakor kezdődik, ki nyitja meg a tájékoztatót, ki tartja a tájékoztatót, mikor lehet kérdéseket feltenni, mikor adják meg a válaszokat a kérdésekre, és végül, hogy mikor van vége a programnak. Ezt kapja meg a levezető elnök és azok, akik érintettek a tájékozató programjával kapcsolatban.
A másik forgatókönyv az úgynevezett technikai forgatókönyv, amely a rendezők munkájának összehangolását segíti. Részletesen azt tartalmazza, hogy a különféle feladatokért ki felelős, mi a határideje a feladatok elvégzésének, valamint tartalmazza azt is, hogy a végrehajtásért felelős személyeket milyen telefonszámon lehet elérni.
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta