Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Egyre több internetes oldalon találunk [videó]?kat – egyesek hatékonyabbak, mások kevésbé. A honlap fontos elemei. A minél több látogató reményében már nem csak a weboldalak és szöveges tartalmak keresőoptimalizálására törekednek a publikálók, hanem a zenék és videók keresőlistában való jó szereplését is igyekeznek elősegíteni. 

 

A keresőkben a videók először csak próbaképpen listázódtak ki az amúgy szöveges találati oldalakon, ma már viszont külön videó találati listát is lekérhetünk, ha csak ezekre az anyagokra vagyunk kíváncsiak. Egyértelmű, hogy e [kereső]?k ilyen átalakulását a fogyasztók keresési szokásainak megváltozása indokolta, ezért nem szükséges tovább érvelni a videó tartalmak optimalizálása mellett.

 

Az utóbbi időben rendkívüli népszerűségre tettek szert a különféle videó portálok. A keresők, köztük az idehaza egyértelműen piacvezető Google (és a Microsoft legújabb fejlesztélsű keresője, a Bing is) egyre komolyabb figyelmet szentel az audiovizuális tartalomnak. A videó megosztó oldalak leginkább hirdetési lehetőségeket nyújtanak, ezek kiaknázásában pedig a Google jár az élen a legismertebb videó megosztó, a [YouTube]? felvásárlásával és a saját oldala, a [Google Video]? létrehozásával.

 

 

A Google Video létrehozásánál alapelv volt, hogy a hirdetések ne legyenek túl hivalkodóak, és ne lehessen etikátlan vagy durva (ún. [black hat]?) keresőoptimalizálási trükköket alkalmazni a videók találati listájának a befolyásolására.

 

 

A Google „Adsense for video" lehetőséget ad a hirdetőknek, hogy videó kampányba kezdjenek az egyik legnagyobb videó megosztón keresztül. Ilyen „visszafogott” mód például a videók feliratozása, mely egy szolid áttetsző futószövegként jelenik meg a videó lejátszó felületen. Ezek a hirdetések nem szakítják félbe a videó futását, nem vonják el a néző figyelmét, így mindenki eldöntheti, hogy olvassa-e a hirdetést vagy sem.

 

 

Néhány tanács videó optimalizálásra:  

 

  • Fontos szempont, hogy a videó témája a keresési feltételeknek megfeleljen, releváns legyen, így fontos a fogyasztónak. Az átkattintás ne okozzon számára csalódást. 
  • A videónak egyértelmű, és könnyen megjegyezhető, minél eredetibb címe legyen. Lehet, hogy a híre előbb jut el a felhasználóhoz, mint a linkje - és ekkor a keresőbe fogja beírni a hallott nevet.
  • A videóról legyen átlinkelés a közzétevő oldalára.
  • Legyen kulcsszavakat felvonultató, kerek mondatos leírás mellékelve.
  • Lehetőleg ne legyen hosszú: az 5 perc átlagos és elég terjedelem.
  • Címkék!
  • Ha a tartalom eredeti, érdemes elhelyezni rajta logót
  • Az értékelhető és kommentálható videóknak nagyobb esélye van bekerülni a legnépszerűbb (és így kiemelt helyen szereplő) ajánlott videók közé.

A videó-optimalizálás másik értelmezése szerint az optimalizálás abban segíti a közzétevőket, hogy a publikálásra szánt fájlok letöltési sebességét növeljék ill. a felhasználó-oldali terhelést (pl. a processzorét) csökkentsék. 

 

Forrás:

Nyíregyháza online

 

Tutorial

 

 
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta