Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Céginformáció:

ClearSpring Logó

 

A Clearspring Technologies egy olyan tartalommegosztó alkalmazást fejlesztő cég, amely által a publikálók és a felhasználók is könnyen megoszthatják a tartalmaikat a különböző közösségi csatornákon.

 

Alapítva: 2004

Központ: McLean, VA

Alapítók: Hooman Radfar, CEO & Co-founder, Gar Richlin, COO

Weboldal: www.clearspring.com

Cím: Clearspring Technologies, Inc., 8000 Westpark Drive, Suite 625 McLean, VA 22102, USA

 

 

Cégtörténet
A Clearspring Technologies-t a Carnegie Mellon Egyetem végzős hallgatói (Hooman Radfar és Austin Fath) alapították Pittsburgh-ben, Pennsylvaniában 2004-ben.

2004: A cég kezdetben tanácsadással foglalkozott és kutatási koncepciókat dolgozott ki a szemantikus web és a közösségi hálózatok területén. A kutatások anyagi hátterét elsősorban támogatásokból és tanácsadási projektekből finanszírozták.

2005: Baráti és családi támogatásból valamint Idea Foundry befektetéséből, a csapat megalkotta az első [Szemantikus]? Start Page-et. Ez a szolgáltatás egy testre szabható, böngésző-alapú műszerfallal látta el a felhasználókat, akik widget-eket adhattak hozzá a webről, és a közösségi hálón keresztül megoszthatták a tartalmakat.

2006: A Novak Biddle és ZG Ventures beruházása által 2005-ben továbbfejlesztették és piacra dobták a widget megosztási és nyomon követési technológia első részét, amelyet LaunchPad-nek hívtak.

2007-2008: A Clearspring LaunchPad alkalmazása az első helyre került a ComScore (a világ vezető online kutatócége) értékelésén. 2008-ban egy újabb befektetőnek köszönhetően (NEA) a Clearspring megvásárolta az AddThis LLC-t, a legnagyobb link megosztó és nyomon követő platformot. A felvásárlás célja az volt, hogy létrehozzanak egy új tartalommegosztó alkalmazást az AddThis-t.

2008-2009: A Clearspring korszerűsítette az AddThis-t a LaunchPad widget-megosztási lehetőségeivel. Ezt követően a vállalat megszüntette a LaunchPad fejlesztését. Ez alatt az átmeneti időszak alatt, az AddThis tovább fejlődött, és nagy népszerűségre tett szert a felhasználók körében.

2010: A vállalat elindította a Clearspring Audience Platform-ot, amely lehetővé teszi a márkák számára az érdeklődésen alapuló hirdetések eljuttatását a webes felhasználók számára. A 2010 végére az AddThis, több mint 1 Billió egyedi felhasználót ért el havonta. Ugyanebben az évben, a Clearspring elindította az OExchange létrehozását - az első nyílt szabvány az online tartalmak megosztására - a Google, a LinkedIn, a Microsoft és mások mellett.Tevékenység:

Tartalommegosztó alkalmazások fejlesztése:

  • LaunchPad - widget megosztási és nyomon követési felület.
  • AddThis - webes tartalommegosztó alkalmazás.
  • Clearspring Audience - érdeklődésen alapuló hirdetések megjelenítése.
  • OExchange - nyílt szabvány az online tartalmak megosztására.


Egyéb adatok:

Partnerek:
Twitter, Facebook, [Google]?, [Digg]?, [StumbleUpon]?, stb.
Média partnerek: Yahoo! Right Media, [Google AdExchange]?, AdMeld, Pubmatic, Media Innovation Group (MIG), Invite Media, Media Math, Turn.

Fő ügyfelek:
- InviteMedia
- DataXü
- Turn
- Kereskedelmi/gyártó cégek

Cégvezetés:
Hooman Radfar, Chief Executive Officer & Co-founder
Gar Richlin, Chief Operating Officer
Stewart Allen, Chief Technology Officer
Peggy Fry, Chief Revenue Officer
Dominique Vonarburg, Senior Vice President, Strategy
Will Meyer, Senior Vice President, Publisher Products
Robert Van Niman, Senior Vice President, Finance
Rich LaBarca, Vice President, Advertising Products
Rajan Shah, Vice President, Publisher Services

Igazgatótanács:
Bill Wise, Philip L. Bronner, Ted Leonsis (Chairman), Nigel Morris, Hooman Radfar, Gar Richlin, Tige Savage, and Harry Weller.

Befektetők:
Institutional Venture Partners (IVP), New Enterprise Associates (NEA), Novak Biddle Venture Partners, Steve Case, Ron Conway, and Ted Leonsis.

Forrás:
www.clearspring.com
www.wikipedia.org

 

HirdetésPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta