Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Edutainment: "(angol: oktatás + szórakoztatás (education + entertainment)): az ismeretek szórakoztató

formában, elsősorban az audiovizuális média eszközeivel történő közvetítése.

 

EdutainmentAz infotainmenthez, vagyis a szórakoztató formában történő hírközléshez, tájékoztatáshoz hasonlóan az edutainment is elsősorban televíziós "találmány", de a kereskedelmi televíziózásban megjelent infotainmenttel ellentétben a "szórakoztatva oktatás" a közszolgálati televíziók terméke. A brit BBC első népszerű vetélkedőműsorában például a gyermekek számára különösen nehéz angol szavakat kellett lebetűzniük a versenyzőknek (Spelling Bee), a máig legnépszerűbb edutainment adásként ismert, 1969-ben induló Szezám utca pedig az Egyesült Államok egyetlen állami televíziós csatornájának, a PBS-nek egyik legsikeresebb műsora. (...)"

 

Forrás

Film- és médiafogalmak kisszótára (Korona, 2002)


A szócikkhez társított címkék:
education , edutainment , entertainmentPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta