Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

A közösségi vásárlás (group buying) az interneten fellelhető [közösségek]? együttes fellépésére alapoz. Az azonos érdeklődési körűek jó eséllyel vonzódnak bizonyos termékcsoportokhoz. A közösségi vásárlási alkalmazások erre az együttes vásárlói erőre építenek, mintegy nagybani vásárlóként lépve fel az eladók felé. A nagykereskedelmi ár feltétele természetesen a mennyiségi vásárlás, így bizonyos számú elkötelezett érdeklődőnek ki kell fejeznie vásárlási szándékát az engedmény eléréséhez. Az eladó számára pedig a fajlagosan alacsony logisztikai és adminisztrációs költségek teszik lehetővé az alacsony ár felajánlását (több megrendeléshez egy szállítás és egy tranzakció kapcsolódik). Az egyik első sikeres kezdeményezés a GroupOn nevéhez fűződik, amely 2008-ban indult és az egyik leggyorsabban növekvő elektronikus kereskedelmi vállalkozás. 2010-ben több magyar közösségi vásárlási weboldal is megjelent: ilyenek a Kupon Világ, a Napi Tipp, a Veddvelem, a Bónuszbrigád, a tsoonami, 2011-ben a Veddolcsón és az Alkupon. Ezek mindegyike épít a nagy közösségi portálokra (elsősorban a Facebookra), de a deal-ek elsősorban a saját weboldalon köthetők meg. Ebből a szempontból újítás a GroupDeal nevű Facebook alkalmazás, ami 2010. júliusában jelent meg a Wildfire fejlesztésében.

 

Itthon megjelentek az első, közösségi vásárlással foglalkozó weboldalak ajánlatait összefogó oldalak is. Ilyen például a Happy Faces oldala is, ahol lehetőség van az aktuális ajánlatok böngészésén túl az ajánlatokat összefoglaló hírlevélre történő feliratkozásra is.


A szócikkhez társított címkék:
e-commerce , e-kereskedelem , közösségi vásárlásPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta