Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Médiatervező (media planner) feladata, hogy a legmegfelelőbb médium felületet találja meg a megrendelő reklámüzenetének közvetítése számára, azt a felületet amely leginkább megfelel feltételeinek.


A médiatervezők kétféle programmal dolgoznak:

  • a Szonda Ipsos közvélemény kutató adatain épülő [MédiaNavigátor]?ral,
  • AGB Nielsen programjával, amely a televízió nézettségi adatait mutatja meg.

Ezen programokból a médiatervezők megismerhetik a sajtó olvasottságára, a rádió hallgatottságára, valamint a televízió nézettségére vonatkozó adatokat.


A médiatervező munkakör betöltéséhez fontos a jó kommunikációs- illetve meggyőzőkészség, az ügyfél-orientált szemléletmód, jó üzleti érzék, valamint a különböző médiumokkal való állandó kapcsolattartás.

Feladatkör:

  • hatékony médiatervezés,
  • segítségnyújtás a hirdetők számára, hogy reklámjuk, hirdetéseik milyen médiumokban és milyen időpontokban, időszakokban jelenjenek meg ahhoz, hogy a kívánt célcsoporthoz eljusson üzenetük,
  • adatokkal és számokkal megfelelően alátámasztott tervek készítése a büdzsé leghatékonyabb felhasználási módja érdekében,
     
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta