Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Céginformáció:

UPC Magyarország Kft.

 

A vállalat 2008. szeptember 30-i adatai szerint a UPC Magyarország az 1,2 millió háztartást elérő hálózatain összesen 1,4 millió szolgáltatást üzemeltetett, 616 ezer kábeltelevíziós, 64 ezer digitális televíziós, 179 ezer digitális műholdas televíziós, 314 ezer szélessávú internetes és 219 ezer telefonos előfizetője számára. A UPC Magyarország a 10 európai országban, valamint Ázsiában és Dél-Amerikában jelen lévő [Liberty Global]? Inc. száz százalékos tulajdonú leányvállalata.

 

 

Cégtörténet

 

A UPC Magyarország Kft. 1998. július 1-jén jött létre a Kábelkom és a Kábeltel egyesülésével. A Kábelkom korábban 10 nagyobb vidéki városban (Székesfehérvár, Tatabánya, Veszprém, Pécs, Dunaújváros, Eger, Szolnok, Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza) és környékükön, a Kábeltel pedig 6 vidéki városban (Sopron, Szombathely, Nagykanizsa, Mór, Mezőtúr, Budaörs), valamint Budapesten nyújtott kábeltelevíziós szolgáltatást.

 

Az egyesülő cég 80%-ban a UPC, 20%-ban pedig az Első Magyar Alap tulajdonában állt. A hollandiai székhelyű világcég azóta kivásárolta a kisebbségi tulajdonost, így egyedüli tulajdonosává vált Magyarország egyik legnagyobb szélessávú távközlési szolgáltatójának.

 

A UPC tulajdonosa, a [Liberty Global]? Inc., 1999-ben többségi részesedést szerzett a Monor Telefon Társaságban (MTT, Monortel). A szervezeti egységesítést követően, 2008. márciusának végén a két cég közös arculat és márkanév alatt kezdte kínálni szolgáltatásait. E folyamat lezárásaként 2008. július 1-jén jogilag is egy közös cégbe egyesült a UPC és az MTT.

 

Megalakulását követően a UPC Magyarország Kft. gyors terjeszkedésbe kezdett: dinamikusan növelte előfizetőinek számát és új településeken jelent meg szolgáltatásával. A területi és mennyiségi növekedés mellett országszerte korszerűsítette és folyamatosan tovább fejleszti kábelhálózatát annak érdekében, hogy minden előfizetője számára magas műszaki színvonalon, egységes kínálatot, széles televíziós programválasztékot biztosítson és új szolgáltatások bevezetését is lehetővé tegye. A kábelhálózatok átépítése révén a UPC olyan korszerű távközlési infrastruktúrát honosított meg az általa ellátott területeken, amely a műsorelosztás mellett már interaktív távközlési szolgáltatások (pl. internet, telefon) nyújtására is alkalmas. A szélessávú kábeles hálózat előnye, hogy valamennyi szolgáltatás egy időben is hozzáférhető, azaz internetezés közben a család többi tagjai nézhetik a televíziót, és telefonhívásokat is lehet fogadni, vagy kezdeményezni. A UPC eddigi magyarországi befektetéseinek mértéke meghaladja a 350 millió dollárt.

 

A fejlesztéseknek köszönhetően a UPC 2000. novemberétől szélessávú internet-hozzáférési szolgáltatást is kínál chello márkanévvel. Ezzel egy időben, 2000. szeptemberében kezdte meg az első hazai digitális televíziós szolgáltatást, UPC Direct néven, mely műholdas sugárzás révén országszerte bárhol, bárki számára elérhető. Kábeles telefonszolgáltatását az országban – és a UPC nemzetközi csoportján belül Európában is – elsőként, 2004. októberében indította el, kezdetben Budapesten, majd a 2005. év során fokozatosan országszerte a többi szolgáltatási területre is kiterjesztve. Magyarországon a UPC vált ezáltal elsőként teljes körű integrált távközlési szolgáltatásokat nyújtó, ún. Triple Play (televízió, internet, telefon) szolgáltatóvá.

2008. március 31-én a UPC Magyarország elindította tömeges digitális kábeltelevíziós szolgáltatását.

 

2009 elején az anyacég, a Liberty Global, belső vizsgálatot indított a UPC Magyarországnál, és a folyamat következményeként tavasszal a cég korábbi regionális vezetője, Kovács Nimród, nyugdíjba vonult, valamint a cég több vezetője is távozott. 2009. június 15-től Betzalel Kenigszteint nevezték ki a UPC Magyarország ügyvezető igazgatói posztjára, aki ezt megelőzően - 2004 óta - a UPC Hollandia műszaki igazgatója volt, korábban pedig a [Tevel]? és [Tevel Telecom]? cégnél, Izrael vezető kábeltelevíziós szolgáltatójánál töltött be különböző vezetői pozíciókat.Tevékenység:

Jelenleg mintegy 40 hazai település több mint 700 ezer háztartásának kábeltelevíziós ellátásáról gondoskodik, emellett 16 városban és környékén internet-hozzáférési és kábeles telefonszolgáltatást, továbbá az ország egész területén digitális műholdas televíziós szolgáltatást is nyújt.

 

Lakossági szolgáltatások:

 

UPC TV:

  • digitális TV
  • kábel TV
  • műholdas TV

UPC Internet

  • kábel net

UPC Telefon

  • televíziós kábelen keresztül

 

Üzleti előfizetők: UPC BusinessEgyéb adatok:

Weboldal:

UPC Magyarország

UPC Business

Liberty Global

 
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta