Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A promóció latin eredetű szó, eredetileg előléptetést, elősegítést jelent. A magyar marketing szóhasználatba az angol [sales promotion]? kifejezésből került, amelynek jelentése eladásösztönzés.

 

"A sales promotion olyan piacbefolyásoló módszerek összessége, melyek közvetlenül ösztönzik a fogyasztót vagy viszonteladót a vásárlásra. Olyan külön értéket kínálnak fel a vevőnek, ami képes indító lökést adni a vásárláshoz.

 

Az eladásösztönző módszerek általában nem a termékhez (illetve nem annak funkciójához) kapcsolódnak, hanem egyéb előnyök kilátásba helyezésével ösztönzik a vásárlót. Alkalmazásuk célja általában a gyorsabb döntések, nagyobb volumenű vásárlások elősegítése.


A sales promotion (SP) módszereket elsősorban aszerint csoportosítják, hogy kire irányul a tevékenység. E kritérium szerint megkülönböztetünk fogyasztókat és kereskedőket ösztönző módszereket.

 

A fogyasztót ösztönző SP módszerek:

(vásárlási) utalványok terjesztése
[termékminták]? küldése
vásárlói pályázatok
nyereményjátékok

pontgyűjtő akciók
ajándékok, jutalmak
árengedmények, kiárusítások stb.

 

A kereskedőt ösztönző SP módszerek:

állandó kapcsolattartás és segítségnyújtás (találkozók, levelezés stb.)
az eladást segítő prospektusok, kiadványok, árkatalógusok átadása
előadások, betanítás
termékbemutató
közös reklamációk
eladók ösztönzése (jutalék, jutalom utak stb.)
árvisszatérítések stb."

 

Az internet és mobileszközök terjedésével a promóciók egyik fő platformja a web lett, és önálló online promóciókat is gyakran futtatnak a márkák.

 

Forrás

http://www.kem-hvk.hu/hasznos/D_marketing4.html


A szócikkhez társított címkék:
kupon , neo interactive , nyereményjáték , pontgyűjtés , promóció

Online promóciós specialistát keres?  (X)Neo Interactive

 A Neo Interactive nevéhez fűződik az eddigi legnagyobb, több éven átívelő hazai online promóció, a Coke.hu stratégiai és technológiai fejlesztése, üzemeltetése. További referenciáink: Sport szelet, Milka, Côte d’Or, Betsson, Vatera, Nyereménystart, Mizo, Raiffeisen stb.


Célja szerint futtatunk trial promókat, loyalty promókat és image-építő promóciókat; eszközök alapján csoportosítva, végzünk web-alapú és sms-alapú promóciókat, közösségi promót, kuponakciót, fejlesztünk promóciós applikációkat, illetve nyújtunk egyéb digitális eszközre (pl. bluetooth marketing) vagy ambient eszközre specifikált promóciós megoldásokat.
Kérje ajánlatunkat!
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta